31 липня 2022 року, внаслідок ворожого обстрілу міста Миколаєва, у власному будинку загинув Герой України, генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Опанасович Вадатурський разом із дружиною Раїсою Михайлівною Вадатурською.

Олексій Вадатурський народився 8 вересня 1947 року в селі Бенцарі Балтського району Одеськой області в сім’ї колгоспника.

У 1971 р. закінчив Одеський технологічний інститут ім. Ломоносова, спеціальність – автоматизація і комплексна механізація хіміко-технологічних процесів. Працював головним інженером Трикратського комбіната хлібопродуктів, начальником виробничого відділу та заступником начальника Миколаївського обласного управління хлібопродуктів.

У 1991 році створив та очолив сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН».

15 листопада 2007 року був удостоєний звання Герой України.

За своє життя він зробив велику кількість добрих справ - від побутових до загальнодержавних. Це постійна матеріальна підтримка дітей співробітників компанії, підтримка самих співробітників та друзів, які потрапили в складні життєві обставини… Це будівництво та модернізація лікарень, модернізація лабораторної бази навчальних закладів всіх рівнів (чотири лабораторії нашої кафедри, по суті, були повністю переобладнанні завдяки й фінансовій, майже 500000 грн. у 2012 році, й організаційній допомозі його співробітників)… Це роботи з відновлення судноплавства річки Дніпро й відновленню виробництва суден у м. Миколаїв…

Завжди будемо пам’ятати цих двох чудових людей Олексія Опанасовича та його дружину, й, одночасно, його колегу і друга, Раїсу Михайлівну. Царство їм Небесне!

Співробітники Кафедри АТПіРС